Nyheder

11. oktober 2008. "Konventioner i Danmark - kun til pynt?" Bente Rich, Information. Danmarks 'faste og fair' udlændingepolitik omsorgssvigter de børn, vi har ansvaret for at beskytte.

30. september 2008. "Umenneskelighed. Politikere bør stoppe oprørende udvisning". Carl Lomholt, Kristeligt Dagblad. Om den forestående udvisning af den serbiske flygtning Mirsad Zairi.

22. august 2008. "Asylbørn bliver syge af mange flytninger". Søs Lykke Sloth og Elisabeth Arnsdorf Hasund, Berlingske Tidende. Det er ikke kun den lange opholdstid i de danske asylcentre, der gør asylbørn psykisk syge. De mange flytninger mellem centrene forværrer børnenes i forvejen skrøbelige helbred.

12. august 2008. "Frygten for afslag sendte Armaan på flugt". Nicolai Zwinge, Information. Armaan er to gange forsvundet fra asylcentret i Gribskov. Han havde hørt, at Danmark ikke gav asyl. Sidste gang, han blev sendt retur fra Norge, blev han i Danmark, hvor han nu har fået asyl.

11. august 2008. "Europas usynlige nomader". Nicola Zwinge, Information. Mindreårige flygtningebørn er på flugt gennem Europa. De jagter alle drømmen om en opholdstilladelse, og derfor forsvinder de, hvis de ikke tror på udsigten til asyl.

30. juli 2008. "Sådan er vi i Danmark!". Else Lidegaard, Kristeligt Dagblad. Hvordan kan tre mennesker i Danmark beslutte, at der ingen fare er? Ofte i modstrid med hvad folk tættere på, som FN's flygtningeorganisation, UNHCR, udtaler.

28. juli 2008. "Kriminelle får flere kostpenge end afviste asylansøgere". Mette Klingsey og Kristian Villesen, Information. De afviste asylansøgere får dagligt i gennemsnit 40 kr. til at købe ind for, mens indsatte i fængslerne har 55 kr. at gøre godt med. Absurd, mener både S, R og DF, som nu inddrager justitsministeren og integrationsministeren i sagen.

24. januar 2008. "Regeringen har flertal bag sin asylpolitik." Jeppe T. Findalen, Politiken. Der var flertal bag regeringen og DF’s vedtagelse om asylpolitik, da partierne stemte i Folketingssalen. Christmas-Møllers forslag er droppet.

22. januar 2008. "Nervekrig om asylaftale." Frederik Pedersen og Bo Søndergaard, Politiken. Forfriskende med et valg, mener den konservative ordfører Henriette Kjær, efter regeringen er kommet i mindretal på asylpolitikken.

19. januar 2008. "R indkalder til hastehøring om asylaftale." Politiken. Partiet inviterer eksperter til høring for at sikre en saglig debat om den nye aftale på asylområdet.

18. januar 2008. "Asylaftale indrapporteres til FN's børnekomite." Kirsten Nilsson og Jeppe T. Findalen, Politiken. Regeringens asylaftale får dumpekarakter hos Red Barnet og Børnerådet. Kritikken bliver sendt videre til FN, som tidligere har kritiseret asylbørnenes vilkår.

17. januar 2008. "Asylbørn bliver syge efter et år." Søs Lykke Sloth og Jonas Schrøder, Berlingske. Allerede efter et år på asylcenter har børn markant flere psykiske lidelser, viser ny forskning. Med regeringens asylaftale vil børnene skulle bo på centrene i op til fire år.

17. januar 2008. "Samlet opposition vil teste flertal bag asylaftale." Berlingske. Regeringens asylaftale kan gennemføres administrativt. Men oppositionen vil se, om den kan samle flertal imod regeringen med krav om politiske forhandlinger.

17. januar 2008. "Ny aftale om vilkår for asylansøgere." Integrationsministeriet. Regeringen er blevet enig med Dansk Folkeparti om en række forbedringer af vilkårene for asylansøgere.

29. november 2007. "Rønn Hornbech sluger den første kamel." Søs Lykke Sloth, Berlingske. For kun et halvt år siden, mente Rønn Hornbech, at selvfølgelig skulle de afviste asylansøgere have lov til at arbejde. Nu er hun så blevet minister og har skiftet holdning. Hun vil i stedet have fokus på integration.

23. november 2007. "Rønn Hornbech skal sikre midtsøgende profil." Politiken. Med udnævnelsen af Birthe Rønn Hornbech til integrationsminister sender Fogh endnu et signal om, at han går efter en mere midtsøgende linje...

15. november 2007. "Fogh vil have hurtig aftale om asylansøgere." Politiken.
I næste uge vil statsministeren indkalde alle partier til drøftelser om det nye regeringsgrundlag. Samtidig går Fogh efter en hurtig aftale om de afviste asylansøgere.

26. oktober 2007. "Jørgen Poulsen bøjer sig for Dansk Folkeparti." Jonas Schrøder, Berlingske Tidende. I artiklen udtaler Jørgen Poulsen: "Det er jo et skoleeksempel på, at Anders Fogh ikke engang kan gennemføre selv en lille forbedring med det flertal, han har i dag. Det siger alt om, hvorfor der er brug for Ny Alliance. Der sidder mennesker i asylcentrene år efter år uden at få afklaring på deres forhold. Det er fuldstændig vanvittigt, at både de voksne og børnene bliver syge af ventetiden. Løsningen på det er amnesti til de mennesker."

23. oktober 2007. "Hvilshøj: Kritikken har gjort indtryk."
S kalder regeringens opblødning overfor afviste asylansøgere for taktisk, mens Naser Khader ser det som »en håndsrækning til Ny Alliance«.

23. oktober 2007. "Borgere afleverer 90.000 protest-underskrifter til Hvilshøj." Urban.
Den lille borgergruppe Amnesti Nu har indsamlet knap 90.000 underskrifter i protest mod behandlingen af landets afviste asylansøgere.

20. oktober 2007. "21 gange nej er ikke et rigtigt nej." Lars Borking, Information.
Mens Irak går i opløsning, har danske politikere og embedsmænd i årevis forsøgt at presse myndighederne i Bagdad til at tage imod tvangsmæssige hjemsendelser af afviste asylansøgere. Mindst 21 gange har irakerne sagt 'nej'. Alligevel mener integrationsministeren i dag, at der er tale om 'en god og konstruktiv dialog'. Information har fået adgang til flere hundrede dokumenter fra Integrationsministeriet

15. oktober 2007. "Røde Kors vil give asylsøgere amnesti." Politiken.
Jørgen Poulsen, generalsekretær i Røde Kors, opfordrer politikerne til at give de afviste irakiske asylansøgere amnesti nu.

13. oktober 2007. "Konservativ åbning i sag om asylfamilier." Hans Larsen, Politiken. Partiet overvejer at lade afviste asylansøgere flytte ud af asylcentrene, hvis det kan dokumenteres, at det hjælper på deres helbred.

12. oktober 2007. "Ni år uden eget tag over hovedet og fast grund under fødderne." Anne Louise Sørensen, Berlingske Tidende. Nervøsitet, stress og mavepine er en del af hverdagen for de afviste asylansøgere. Susan Ferhan Hashim og hendes søn Saman har boet på asylcentre i ni år.

11. oktober 2007. "Khader: Afviste asylansøgere skal ud i samfundet." Frederiksborg Amts Avis. Naser Khader stiller beslutningsforslag om at give midlertidig opholdstilladelse til afviste asylansøgere.

10. oktober 2007."Danskere: Luk asylcentrene." Frank Hvilsom, Politiken.
Et flertal af danskerne mener, at asylcentrene skal nedlægges, viser meningsmåling. Stor tilslutning blandt DF’s vælgere.

10. oktober 2007. "Læger: Vi gør asylsøgere syge." Frank Hvilsom, Politiken.
Det, der foregår i danske asylcentre, er ikke lægefagligt forsvarligt, lyder det i en uhørt skarp kritik fra Lægeforeningen. Lægeforeningen undsiger nu de forhold, som asylsøgere og deres børn bliver budt i de asylcentre, som Røde Kors driver for den danske stat.

7. oktober 2007. "Bedsteforældre på barrikaderne for asylbørn." Julie Elver, Politiken.
En gruppe bedsteforældre har fået nok af landets asylpolitik og viser i dag foran Sandholmlejren deres vrede over, hvordan især asylbørn bliver behandlet i det danske samfund.

4. oktober 2007. "Samlet opposition presser Fogh om asylcentre." Berlingske Tidende. S ændrer kurs på asylområdet. Dermed står oppositionen nu samlet med Ny Alliance om, at asylansøgere skal kunne bo uden for asylcentrene. Venstre afviser.

4. oktober 2007. "Socialdemokrater vil have asylsøgere ud af centrene."
Mads Jensen, Nyhedsavisen. Helle Thorning-Schmidt bløder op på partiets asylolitik. Hun støttes af S-borgmestre.

27. september 2007. "Ny kritik af Danmarks asylpolitik." Politiken.
Flygtningeorganisation kalder det yderst kritisabelt, at asylansgøre isoleres i centre i stedet for at komme ud blandt befolkningen.

25. september 2007. "Når dørene smækkes i." Kronik af Lars Normann Jørgensen - Generalsekretær Amnesty International. Andreas Kamm - Generalsekretær Dansk Flygtningehjælp. Jørgen Poulsen - Generalsekretær, Berlingske Tidende.Trods FNs retningslinjer og klare anbefalinger yder de nordiske landes myndigheder ikke tilstrækkelig beskyttelse til mennesker, der flygter fra vold og væbnede konflikter. Asylansøgere har i årevis været efterladt i et meningsløst og usikkert tomrum, mens de venter på, at myndighederne skal afgøre deres skæbne.

25. september 2007. "Lægeforeningen protesterer mod forhold på asylcentre." Kristine Korsgaard, Politiken. Danske læger vil ikke længere acceptere de sundhedsmæssige forhold på landets asylcentre. Lægernes interesseorganisation forventer at udsende en officiel opfordring til politikerne om at begrænse den tid, afviste asylansøgere tilbringer på centrene.

23. september 2007. "Udlændingeservice: Asylbørn bliver syge." Christian Hüttemeier og Frank Hvilsom, Politiken.Tal fra Udlændingeservice dokumenterer, at børn og unge bliver psykisk syge af de lange ophold på asylcentre.

22. september 2007. "De lange ventetider for asylsøgerne er skurken." Frank Hvilsom, Politiken. Når børnene på landets asylcentre bliver syge, er det regeringens ansvar -- ikke vores, siger Dansk Røde Kors' generalsekretær Jørgen Poulsen... "Derfor har jeg også en konkret løsning, som går ud på at give asylansøgerne amnesti. Det vil sige opholdstilladelse, så de kan komme ud i samfundet."

20. september 2007."Præmissen om, at asylcentrene gør børnene syge, køber jeg ikke." Ulrich F. Quistgaard, Politiken. Rikke Hvilshøj (V) mener ikke, at asylbørn bliver syge af lang tids ophold på asylcentre, selv om en gruppe psykologer og psykiatere fandt seks tilfældigt udvalgte og nedbrudte børn i danske centre....

20. september 2007. "R kalder Hvilshøj i samråd om asylbørn." Politiken.
Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) skal tage ansvaret for, at børn i asylcentre får et bedre liv, siger de radikale.

18. september 2007. "Kommuner og Røde Kors skal hjælpe asylbørn." Christian Huttemeier, Politiken. Integrationsministeren vil sikre danske asylbørn den hjælp, de har brug for, efter at ny undersøgelse afslører massive psykiske problemer.

18. september 2007. "Børn bliver syge i danske asylcentre." Frank Hvilsom og Kjeld Hybel, Politiken. Psykiatere og psykologer er rystede efter at have undersøgt seks tilfældigt udvalgte asylbørn. Specialisterne anklager myndighederne for ikke at sikre børnene fundamental sundhed.

11. september 2007. "Danskere: Lad afviste asylansøgere blive." Robin Seierby, Politiken.Mere end 70.000 danskere har skrevet under på, at lange ophold i asylcentrene skal stoppes...

1. september 2007. "Humanitære opholdstilladelser er reelt permanente." Ulrich F Quistgaard, Politiken. Afviste asylansøgere, som er psykisk syge, kan få midlertidige opholdstilladelser, men tal fra Integrationsministeriet viser, at opholdstilladelserne i praksis er permanente. Dansk Folkeparti er rystet. Røde Kors mener det er synd for asylansøgerne...

31. agust 2007. " De første irakiske tolke får asyl." Kristeligt Dagblad.
I alt 59 irakere har fået asyl i Danmark. De har arbejdet for de danske styrker og er i fare hjemme i Irak, vurderer Udlændingeservice.

15. august 2007. "Ressourceprofilen i Sandholm." Kommentar af Gerd Gottlieb, Jyllandsposten. Statsministeren vil satse på massiv import af udenlandsk arbejdskraft for at løse et af det danske samfunds største problemer, manglen på arbejdskraft...

13. august 2007. "Uden menneskelighed." Nyhedsavisen. Danmark har verdens måske strammeste flygtningelovgivning. I 2006 fik 1.095 mennesker asyl i Danmark...

13. august 2007. "Færre udlændinge får arbejdstilladelse og asyl." Politiken. Efter en konstant stigning i antallet af arbejdstilladelser de seneste år, er der i nu sket et markant fald. Flest polakker får lov til at arbejde i Danmark.

6. august 2007. "Minister overvejer nye regler for asyl til syge." Anne Andersen, Tone Mygind Rostbøll og Olav Hergel, Politiken. Flygtninge med psykiske problemer skal behandles for deres sygdomme, siger integrationsminister Rikke Hvilshøj (V), som overvejer humanitært opholdstilladelse til de syge.

10. juli 2007. Over 2000 festivaldeltagere underskrev kravet om Amnesti Nu på den mest regnfulde Roskilde festival nogensinde!

8. juli 2007. "Svensk asyllov er under pres." Politiken. Svenske politikere vil ændre asylloven, efter Udlændingestyrelsen i Sverige har besluttet at udvise irakiske flygtninge, der ikke kan bevise, at de er personligt forfulgt.

28.juni 2007. "Irakiske tolke må komme til Danmark." Dorte Ipsen Boddum og Anders Langballe, Jyllandsposten. De irakiske tolke, som har arbejdet for de danske styrker i Irak, får lov at komme til Danmark for at søge asyl.

8. juni 2007. "60.000 danskere kræver opholdstilladelser til asylansøgere." Mikael Børsting, Politiken. Stor opbakning til underskriftsindsamling til fordel for asylansøgere, der har siddet på danske asylcentre mere end tre år. Holland har netop givet opholdstilladelser til 25.000-30.000 asylansøgere, som har været fanget i asylsystemet siden 2001.

3. juni 2007. "Jørgen Poulsen: Danmark har glemt meningen med asyl." Berlingske Tidende. De danske årsmøder i Sydslesvig sluttede med en opsang til Danmark: Tonen over for udlændinge er nedværdigende og asylpolitikken uvenlig, lød det fra Røde Kors.

3. juni 2007 "Et eksempel på en banal udvisningssag." Thomas Winding, Politiken. De bringes sammen i lufthavnen og sættes på et fly til Pristina. Herfra må de selv finde tilbage til det ødelagte hus...

29. maj 2007. "Tvangs-udvises til fremmed land." TV-avisen, DR.
Ny strid om hjemsendelse af asylansøgere. I dag skulle en 29 årig mand fra Kosovo sendes ud af Danmark, og det til Serbien, et land som ikke er hans hjemland. 29. maj, kl 18:30.

26. maj 2007. "30.000 asylansøgere får amnesti i Holland." Politiken.
Efter års uvished sikres op imod 30.000 asylansøgere i Holland opholdstilladelse.

22. maj 2007. "S kan ikke både blæse og have mel i munden." Rikke Hvilshøj, Integrationsminister (V), Jyllandsposten. NÅR socialdemokraternes folketingsmedlem Troels Ravn i JP 16/5 vil sælge den socialdemokratiske politik, vil jeg anbefale ham at holde sig til sande fakta...

19. maj 2007. "Ægtepar kasseret som affald." Torsten Nielsen, Fyns Amts Avis. KOSOVO: Der er op imod 30 graders varme til langt ud på aftenen, men så er det eksotiske overstået i et trøstesløst land som Kosovo, der kontrolleres af FN...

16. maj 2007. "Blix langer ud efter den danske asylpolitik." Line Prasz, Politiken.
Danmark har et særligt ansvar for at tage imod flygtninge fra Irak, mener den tidligere chef for FN's våbeninspektører i Irak, svenskeren Hans Blix.

12. maj 2007 "Penge og uddannelse skal lokke irakere hjem." Jakob Weiss, Berlingske Tidende. Kontanter og uddannelse skal få afviste irakiske asylansøgere til frivilligt at rejse hjem til Irak håber regeringen og Dansk Folkeparti, der nu tilbyder irakerne en hjemsendelsespakke. Oppositionen og Dansk Flygtningehjælp kalder aftalen et tomt tilbud.

10. maj 2007 "Bendtsen lægger pres på DF." Uffe Tang, Berlingske Tidende.
Den konservative formand kræver hurtig løsning om de afviste iraksiske asylansøgere.

30.april 2007 "Læger vil undersøge asylansøgeres helbred." Karin Dahl Hansen, Kristeligt Dagblad.
– Viser det sig, at asylansøgerne lider for meget under deres ophold, må Lægeforeningen sige, at det er lægefagligt uforsvarligt, siger formand for Lægeforenings etiske udvalg, speciallæge Hans Buhl.

29. april 2007 Amnestys landsmøde: "Giv afviste irakere ophold."
Amnesty International opfordrer regeringen til at give midlertidig opholdstilladelse til de 560 afvist asylansøgere fra Irak. Menneskerettighederne forsømmes i nogle tilfælde af den danske regering, fordi det er bekvemt og politisk opportunt, siger generalsekretær Lars Normann Jørgensen.

21. april 2007 "Demonstranter: Giv irakere ophold i Danmark." Kristine Korsgaard, Politiken.
Kendte danskere holder taler og underholder ved dagens demonstration på Rådhuspladsen i København. Omkring 3.000 er mødt op til støtte for irakiske asylansøgere.

19. april 2007 "Bredt flertal vil beskytte forfattere." Ole Damkjær, Berlingske Tidende.
Forfattere, der er forfulgt i deres hjemlande, skal tilbydes beskyttelse gennem et toårigt gratis ophold i Danmark. Det foreslår regeringen, der støttes af et bredt flertal inklusive Dansk Folkeparti, som også er med på, at forfatterne kan benytte opholdet til at søge asyl.

15. april 2007 "FN-kritik af Danmark." Berlingske Tidende.
Danmark er på kant med flygtningeloven, når vi afviser at give asyl til mandæer fra Irak, siger UNHCR-chef.

15. april 2007 "Børnene emmer af angst." Roal Ulrichsen, formand for Dansk Psykolog Forening, Jyllandsposten. UNDERSTIMULEREDE, rastløse, stressede børn, som klamrer sig til enhver voksen, der kommer udefra og signalerer normalitet.Sådan beskriver den fortvivlede psykolog, jeg har i telefonen, de børn, hun møder i et af vore asylcentre...

4. april 2007 "Bedre sent end aldrig." Leder Politiken.
Selvfølgelig bør asyl- ansøgere kunne arbejde. Man kan blive taknemmelig for lidt. Det er desværre kun, fordi tilstandene i dansk udlændingepolitik i forvejen er så elendige, at man må rose Socialdemokraterne, når de nu endelig tør have en selvstændig holdning og markere en forskel til regeringens politik.

3. april 2007. "Kommentar: Et spørgsmål om anstændighed."
Uffe Elleman-Jensen, Berlingske Tidende.
De irakiske tolke vil være en gevinst for Danmark, hvis de får asyl...

31. marts 2007. "S-forslag skal splitte VKs asylpolitik." Uffe Tang, Berlingske Tidende. Mens Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative er rygende uenige om, hvad der skal ske med de afviste irakiske asylansøgere, har Socialdemokraterne nu fremsat et lovforslag om at give alle asylansøgere adgang til lønnet arbejde og praktik. Det lyder godt, siger de Konservative.

30. marts 2007. "Vi bør stræbe efter at gøre det gode." Dorte Remar, Kristeligt Dagblad.
DEN SKJULTE FØLELSE: Et helt samfund som det danske kan godt skamme sig,
som for eksempel over vores behandling af de irakiske flygtninge og andre
svage grupper, mener forhenværende overrabbiner Bent Melchior

30. marts 2007. "Holland giver asyl til afviste irakere. Politiken.
Afviste asylansøgere fra Irak får alligevel en chance for at få
midlertidigt asyl i Holland. Den hollandske regering har besluttet at lempe reglerne for afvisten asylansøgere fra Irak.

28. marts 2007. "5 skarpe. Til Rikke Hvilshøj - Integrationsminister." Berlingske Tidende. Hvorfor kommer denne kovending lige nu?

28. marts 2007. "Fogh ændrer kurs over for afviste irakere."
Bjarne Steensbeck og Philip Egea Flores, Berlingske Tidende.
Ingen anede spor. Hverken de Konservative eller Dansk Folkeparti var inddraget før statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på sit pressemøde pludselig oplyste, at regeringen vil forbedre forholdene for de cirka 600 afviste irakiske asylansøgere. Begge måtte nøjes med en kort orientering før pressemødet.

28. marts 2007. "Røde Kors: Nye regler skal gælde alle." Berlingske Tidende.
Uddannelse og erhvervspraktik bør ikke kun gælde afviste irakiske asylansøgere. Alle bør have samme tilbud, mener Dansk Røde Kors.

27. marts 2007" K: Nye regler skal ikke kun gælde irakerne." Philip Egea Flores og Mette Dahlgaard, Berlingske Tidende.
Hvis statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) tror, han har lukket diskussionen om »borgerlig anstændighed« i den danske asylpolitik, så tager han fejl.

26. marts 2007. "Rønn: Lad afviste asyl-irakere arbejde."
Philip Egea Flores, Berlingske Tidende.
Der er intet i lovgivningen, der forhindrer regeringen i at lade de godt 600 strandede irakiske asylansøgere komme ud og tage et arbejde i det almindelige samfund. Og i en tid med mangel på arbejdskraft er det næsten dumt at lade være mener Venstres retsordfører, Birthe Rønn Hornbech.

24. marts 2007 "Venstrefolk vil hjælpe Irakflygtninge. Matias Seidelin, Politiken.
Regeringen oplever et stigende pres fra egne rækker, som vil have løst spørgsmålet om de irakiske flygtninge.

13. marts 2007 "Fogh: Ingen særlov for irakiske asylansøgere." Nilas Nordberg Heinskou, Politiken.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) understreger, at de afviste irakiske asylansøgere skal sendes ud af Danmark, så snart muligheden byder sig.

11. marts 2007. "Kändisser i protest mod flygtninge-politik ." Politiken. En række kendte danskere har underskrevet i brev i protest over behandlingen af 600 afviste irakiske asylansøgere. Blandt dem er musikeren Bent Fabricius-Bjerre og forfatteren Lise Nørgaard, den pensionerede general Kjeld Hillingsø og Bent Melchior. »Vi tør godt garantere de relevante myndigheder, at der vil være opbakning i befolkningen til en ordning, der vil give 'vores' irakere en ny start på en meningsfyldt tilværelse«, skriver de. Blandt de kendte er en række Konservative, hvilket gør indtryk, siger partiets integrationsordfører Henriette Kjær. Læs hele brevet her.

11. marts 2007. "Biskop: Tv-prædiken var i orden." Berlingske Tidende.
Biskop Karsten Nissen ser ingen problemer i den vestjyske præst Orla Villekjærs tv-prædiken, hvor han kalder regeringens flygtningepolitik for umenneskelig.

16. februar 2007. "Dansk bistand til afviste asylansøgere i Kosova." Politiken. På lørdag ankommer en psykiater sammen med det første assistancehold fra Danmark til Kosova for at sikre ordentlig behandling af afviste asylansøgere.

12. februar 2007. "Sverige: Andre EU-lande bør tage flere irakiske flygtninge." Politiken. Svenske ministre appellerer til, at andre EU-lande tager imod et større antal flygtninge fra Irak. Sverige modtog 9.000 i 2006, mens Danmark fik 500.

10. februar 2007. "Opholdstid for asylansøgere eksploderer." Morten Rasmussen, Kristeligt Dagblad. Asylansøgere bor i gennemsnit mere end tre år i asylcentrene. Konsekvensen er blandt andet flere selvmordsforsøg og flere indberetninger om børn med problemer, påpeger Røde Kors.

9.februar 2007 "De radikale vil have syge tilbage fra Kosovo." Information.
"I Danmark var det bedre, for de havde nogle tabletter til min far og noget at spise, men her har vi ikke noget som helst." 11-årige Arlinda Nurak er et af de børn, der sammen med deres psykisk syge forældre er blevet hjemsendt til Kosovo trods advarsler fra både FN, danske læger og en udsending fra Integrationsministeriet.

8. februar 2007. "Kosova kan ikke behandle psykisk syge hjemsendt." Kenneth Lund, Politiken. Sundhedssektoren i Kosova er ikke gearet til integrationsminister Rikke Hvilshøjs (V) forslag om behandlingsgaranti til hjemsendte kosovaalbanere, vurderer Dansk Flygtningehjælp.

8. februar 2007. "Regeringen vil hjælpe psykisk syge asylansøgere." Jyllandsposten.
De traumatiserede flygtninge, som Danmark sender tilbage til Kosovo, skal tilbydes betalt behandling i to år, lover integrationsminister Rikke Hvilshøj (V)

3. februar 2007 "Fanget i en dansk klemme." Frederiksborgs Amts Avis. Efter at have født parrets tre børn i Danmark er Adnan Messinis hustru blevet udvist af Danmark, mens resten af familien har fået opholdstilladelse

30. januar 2007. "Folkeligt oprør mod udlændingepolitik." Kristeligt Dagblad. Både lokalt og nationalt er der opstået folkelige protester i kølvandet på Danmarks stramme udlændingepolitik.

27. januar 2007. "Næsten 50.000 danskere støtter irakiske asylansøgere." Frederik Roed, Nyhedsavisen. Folkesag. En lille gruppe kvinder har næsten indsamlet halvdelen af de 100.000 underskrifter der skal afleveres til dronningen med en appel om at give amnesti til 800 afviste asylansøgere. Men det hårde arbejde begynder først nu.

26. januar 2007. "Indvandringsmønster er brudt." Orla Borg, Jyllandsposten.
Udlændinge får i dag opholdstilladelse til at arbejde i Danmark i langt højere grad end via bl.a. asyl.

16. januar 2007."Flygtningenævnet afviser irakere." Politiken.
Flygtningenævnet afviser anbefaling fra FN, der advarer mod at sende irakere tilbage til det uroplagede land.

14. januar 2007. "Vi bestemmer fortsat selv." Birthe H. Christensen, kommentar, JP.
Ralf Pittelkows kommentar er altid værd at læse, fordi den er veldokumenteret og som regel saglig.

10. januar 2007. "Iraker-populisme." Ralf Pittelkow, kommentar, JP.
Man ignorerer kendsgerninger for at dyrke en folkestemning, skriver Ralf Pittelkow.

10. januar 2007 "Asyl til sultestrejkende iraner." Politiken.
En iransk flygtning har alligevel fået asyl i Danmark, da Flygtningenævnet genoptog sagen efter en sultestrejke.

9. januar 2007. "De stolte og de skamfulde." Knud Vilby, Synspunkt, Information.
Det folkelige flygtningearbejde er et eksempel på, at der gror et nyt indigneret civilsamfund op på et tidspunkt hvor 50-årige organisationer som Flygtningehjælpen har tabt tænder.

7. januar 2007 "Præsteprotest for fulde huse." Marchen Jersild, Berlingske Tidende.
En gruppe præster kæmpede i går for irakiske asylansøgere, først på Torvet i Hillerød, siden i den stopfulde Hillerød Kirke.

6. januar 2007 "Konservative vil lempe irakeres forhold."
Uffe Tang, Berlingske Tidende.
Danmark skal være klar til at sikre afviste asylansøgere ordentlige bolig- og leveforhold, mener Henriette Kjær (K). S klapper i hænderne, men integrationsministeren afviser blankt.

5. januar 2007. "43.000 vil give afviste amnesti." Mette Kjærsgaard, Politiken.
En lille gruppe kvinder har indsamlet over 43.000 underskrifter fra danskere, der ønsker at lade afviste asylansøgere blive i Danmark.

5. januar 2007. "Et plaster på børnenes sår." Line Vaaben Vennekilde, Politiken. Artiklen handler om hvordan børnene på danske asylcentre har fået flere fritidstilbud -- men at deres største ønske stadig er et normalt liv. Michael Ehrenfels, leder af Kongelunden, udtaler: Jeg kan kun sige det krystalklart. Vi kan give dem ophold, ikke humanitært, midlertidigt, udsigtsløst, men rigtigt ophold -- så hurtigt som muligt.

5. januar 2007 "Asylbørns sundhed ignoreres." Peer Jansson og Sus Foldager, Kristeligt Dagblad.
KRONIK: Som læger føler vi os forpligtede til at gøre opmærksom på, at Danmark for tiden driver en unødvendig hård og sundhedsskadelig virksomhed over for en bestemt befolkningsgruppe her i landet.

5. januar 2007 "Cavlingvinder: Det foregår stadig og det er lige slemt." Søren Astrup, Politiken.

5. januar 2007. "FN: Flygtede irakere bør få opholdstilladelse." Line Vaaben Vennekilde og Lea Korsgaard, Politiken.
Socialdemokraterne er parat til at give afviste irakere en ny chance for at få lov til at blive i Danmark. I artiklen stilles fire politikere (S, V, K, DF) spørgsmål, bl.a. "Gør det indtryk på dig at knap 43.000 har skrevet under på et krav om at give amnesti til afviste asylansøgere, som har opholdt sig i Danmark i mere end tre år..."

3. januar 2007. "Politikenjournalister vinder Cavling-prisen." Lea Wind-Friis, Politiken.
Politikens fotograf Miriam Dalsgaard og journalist Olav Hergel vinder årets Cavling-pris for deres serie om flygtninge og især flygtningebørns forhold på asylcentre.

28. december 2006. "Præst: Det handler ikke om politik, men etik." Mette Boysen, Nyhedsavisen. Jørgen Christensen er en af Hillerød-præsterne, der protesterer over afvisningen af irakiske asylsøgere. For ham handler det om at hjælpe nødstedte mennesker.

19-23. december 2006. Debat om at skrive under på Amnesti Nu på Arne Hansens hjemmeside for flygtninge of positiv fred: Karsten Fledelius "Amnesti kan aldrig være et lovbrud" og Per Schultz Jørgensens "Loven og det levede liv" og Carsten Ringsmoses "De skal ikke have amnesti."

19. december 2006. "Dansk ansvarsflugt i Kosova." Mette Runge Hansen, Kommentar i Politiken.

18. december 2006. Interview med initiativtager Charlotte Mortensen, Amnesti-nu-bevægelsen. Radiointerview af Arne Hansen (http://www.arnehansen.net, hjemmeside for flygtninge og positiv fred).

17. december 2006. "Vi kan ikke være det bekendt." Johanne Pontoppidan Tuxen og Camilla Høy-Jensen, Politiken. Tidligere udsendt til Kosova (Finn Særmark-Thomsen) synes, at det er forfærdeligt, at integrationsministeriet tænker mere på jura end på mennesker, når psykisk syge asylansøgere sendes tilbage til Kosova.

14. december 2006. "Holland stopper udsendelse af afviste asylansøgere." DR Nyheder, Udland.
Den fungerende hollandske premierminister, Jan Peter Balkenende, har besluttet at indstille hjemsendelsen af afviste asylansøgere.

12. december 2006. "Vi kan ikke være bekendt at lade dem sidde i årevis."
Jesper Termansen, Berlingske Tidende.
På mindre end to måneder har en lille gruppe kvinder bag internetsiden www.amnesti-nu.dk samlet næsten 40.000 underskrifter til fordel for afviste asylsøgere her i landet. Én af dem er 39-årige Charlotte Gylling Mortensen, som for første gang i sit liv er blevet aktivist..."

12. december 2006. "5 Skarpe til Jørgen Chemnitz leder af Røde Kors Asylafdeling." Jesper Termansen, Berlingske Tidende.
Fortier Røde Kors sandheden om de dårlige vilkår for afviste asylsøgere af frygt for at miste opgaven med at stå for driften af asylcentrene?

10. december 2006. "Fortælling om Kosova." Camilla Høy-Jensen og Johanne Pontoppidan Tuxen, Politiken.
Hele PS sektionen dokumenterer situation i Kosova for tilbagesendte asyl-afviste Kosovaer.

9. december 2006. "FN: Uansvarligt at Danmark sender psykisk syge hjem." Camilla Høy-Jensen og Johanne Pontoppidan Tuxen, Politiken.
Ifølge FN svigter Danmark sit ansvar, når psykisk syge sendes tilbage til Kosova. Integrationsministeren kalder FNs anklage »grov«.

6. december 2006. "Asylpolitik med et menneskeligt ansigt." Andreas Kamm, Dansk Flygtningehjælps Generalsekretær, Jyllandsposten.
Asylsystemet lever ikke op til den almindelige forståelse af menneskelighed.

4. december 2006. "S vil have asylansøgere ud i arbejde." Uffe Tang, Berlingske Tidende.
SF har lovet at pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister efter næste valg. Et af de løfter partiet har fået til gengæld er, at S vil forbedre forholdene for asylansøgere.

3. december 2006. "VKO-opgør om udlændingepolitik ulmer videre." Olav Hergel, Politiken.
For en måned siden krævede konservative Allan Niebuhr en mere menneskelig udlændingepolitik. Siden har der været stille, men internt slås regeringspartierne stadig om udlændingepolitikken.

3. december 2006 . "Dannebrog på juletræet?", Egon Clausen, Kronik, Jyllandsposten.
Fra at være et samlende symbol er Dannebrog ved at blive et splittelsens tegn, og det danske folk er ramt i hjertekulen af en hjerteløs nationalistisk kynisme af samme slags, som den man finder i julens fortælling om kong Herodes

3. december 2006 "Lov er lov...men holder den." Leder Politiken.

1. december 2006. "R vil give irakiske flygtninge opholdstilladelse." Mette Iversen, Politiken.

1. december 2006 "RCT: Danmark bør give flygtninge amnesti." Mette Iversen, Politiken.
Det siger RCT, efter at Hollands parlament i går vedtog at give permanent amnesti til tusindvis af asylansøgere.

1. december 2006. "Politikere: Det duer ikke at give amnesti." Mette Iversen, Politiken.
Socialdemokraterne og de konservative vil ikke følge Hollands eksempel og give flygtninge permanent amnesti.

30. november 2006 "Amnesti til tusinder af afviste asylsøgere i Holland." Jyllandsposten.
Holland er kendt for en skrap holdning over for indvandrere. Men efter parlamentsvalget i sidste uge er der en opblødning på vej.

23. November 2006. “Amnesti Nu.” Læserbrev Information.Kirsten Damgaard
kulturpsykolog, næstformand Respublica

Jeg er demokrat. Det vil sige, at jeg respekterer retsstatens afgørelser via normal ret, appelret. Det gælder også Flygtningenævnets afgørelser. Amnesti gives i sager, der 'falder udenfor rammerne…

18. november 2006. “Sandheden er konkret.” Leder, Information.
En lammet kvinde, som ligger på et hospital i Danmark uden at kunne bevæge sig, skal udvises til Tyrkiet. Der er ikke noget at gøre. Sådan er reglerne…

18. november 2006. "Danskere vil lade afviste asylansøgere blive." Thomas Hebsgaard, Information.
Næsten 24.000 danskere har indtil nu skrevet under på en opfordring om amnesti til afviste asylansøgere, som ikke kan tvangshjemsendes
Mere end 2.000 danskere om dagen har den seneste uge skre-vet under på, at 8-900 afviste asylansøgere skal have lov at blive i Danmark...

18. november 2006. "Svindende støtte til udlændingepolitikken." Ole Birk Olesen, Berlingske Tidende.
Flere vælgere er nu uenige end enige i regeringens udlændingepolitik . De mange historier i medierne om enkeltmennesker af kød og blod, som bliver udvist fra landet, har gjort indtryk, mener integrationsministeren...

17. november 2006. "Den kinesiske dråbe." Martin Lidegaard, Kommentar i Information.
Asylbørnenes tomme liv viser os, hvad der sker med et Danmark, hvor vi har en integrationsminister, der som en robot følger en statsminister, som er bange for, at Jesper Langballe bliver sur.

14. november 2006. "German government to allow asylum-seekers left on hold for years the right to stay." The Associated Press

14. november 2006. "Kritik på udlændingeområdet preller af på Hvilshøj." Jyllandsposten.
På et åbent samråd i Folketingets integrationsudvalg efterspurgte SF's Steen Gade en mere human administration af udlændingeloven. Men integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) afviste kritikken.

13. november 2006. "Politiet forsøger igen at udvise romaer til Kosova." Mette Iversen, Politiken.
Efter tre års pause forsøger Rigspolitiet nu at sende en roma-asylansøger tilbage til Kosova, selv om FN skriver, at romaer stadig kan være i fare.

6 november 2006. "Højesteret giver 'næse' til Flygtningenævnet." Politiken.
For anden gang har en jugoslavisk mand fået medhold i Højesteret i en usædvanlig asylsag. Han nægtede at deltage i militære aktioner mod civile i Kosovo.

31. oktober 2006. "Det gør ondt langt ind i sjælen." Kasper D. Borch, Urban. Artiklen refererer til Pia Kjærsgaard, som i sit ugebrev af d. 30.10 bl.a. skriver, "at det gør ondt langt ind i sjælen at se hvordan asylbørnene lider skibbrud..." og videre "jeg må fastslå, at skylden for de små menneskeskæbner ligger i hænderne på deres forældre..."

30. oktober 2006. "Vi kan ikke være det bekendt." Pelle Palm, lærer, Information.

30. oktober 2006. "Hvilshøj: Rams sendes ikke hjem." Politiken
Integrationsministeren tager Flygtningenævnets beslutning til efterretning. Tamilsk dreng får lov at blive.

30. oktober 2006."Jesper Langballe blæser på FN", DR Østjylland
Dansk Folkepartis Jesper Langballe siger, han vil blæse på FNs mening i sagen om den 15-årige Rams, der er truet af udvisning til Sri Lanka.

28. oktober 2006. "Politikere kritiseres for at fralægge sig ansvar for asyllov." Morten Rasmussen, Kristeligt Dagblad.
Det er på tide, at vi får en undersøgelse af sagsbehandlingen i asylsager, så politikerne ikke bare kan give embedsmændene skylden for urimelige afgørelser, mener asyl-ekspert.

27. oktober 2006. "Foghs hustru: Asylbørn er blevet svigtet." Jesper Larsen, Berlingske Tidende
Som uddannet pædagog kalder statsministerens hustru, Anne-Mette Fogh, situationen for asylbørn i Danmark for »totalt vanvid«.

27. oktober 2006. "Konservativ ordfører frygter ulovlig sagsbehandling."
Ole Birk Olesen & Peter Burhøi, Berlingske Tidende
Er det lettere at få asyl i Danmark, hvis man får sin sag i medierne? Det frygter de Konservatives indfødsretsordfører. Integrationsministeren afviser: Mange sager fra medierne ender ikke med asyl.

25 oktober 2006. "DR Dokumentar: Børn i Ingenmandsland"
Hvad blev der af Nasra og Nidal? Mange husker de to palæstinensiske børn, der for syv år siden blev revet ud af deres trygge omgivelser hos en plejefamilie i Sydsjælland for at ende i et slumkvarter i Amman.Og tragedien risikerer at gentage sig. I asylcentret i Kongelunden sidder familien Brahaj på 6. år. Familien kom som flygtninge fra krigen i Kosovo, blev hjemsendt for to år siden men vendte tilbage. Siden har moderen forsøgt at begå selvmord tre gange.

22 oktober 2006. "Højgravid asylsøger fængslet." Henrik Vinther Olesen, Jyllandsposten.
26-årig kvinde blev sat bag tremmer med henblik på udvisning, selv om gravide ifølge politiets retningslinjer ikke må udvises senere end otte uger før termin.

22. oktober 2006. "Ikke se, ikke høre." Politiken Leder.
VK-regeringen kan ikke drømme flygtninge væk. Antallet af flygtninge i verden er ikke påvirket af den danske regerings udlændingepolitik. Naturligvis ikke. De senere års stramninger har derfor kun skubbet nødlidende og forfulgte asylansøgere videre til andre lande.

21. oktober 2006. "Europa lukker grænserne." Thomas Hebsgaard, Information.
Mens irakiske flygtninge strømmer til Europa, kappes de europæiske lande om at have den strammeste asylpolitik, så de kan skræmme de bankende irakere væk fra egne døre.

20. oktober 2006. "Oppositionen vil redde strandede irakere." Thomas Hebsgaard, Information.
R, SF og EL forbereder et udspil om midlertidig opholds- og arbejdstilladelse til irakiske flygtninge. 600 sidder i ingenmandsland uden asyl og uden mulighed for at vende hjem. Regeringen afviser

19. oktober 2006. "Ombudsmanden skal se på udvisningssag." Rikke Tjørring, Berlingske Tidende.
Udvisningen af en 15-årig forældreløs dreng fra Sri Lanka fik i går drengens advokat til at kritisere myndighedernes behandling af sagen. Han har ikke noget reelt netværk i hjemlandet, lyder kritikken.

18. oktober 2006. "Amnesti til afviste er ikke en holdbar vej." Berlingske Tidende Leder.
Dansk Røde Kors bør ikke længere påtage sig at drive centrene, hvori afviste asylsøgere opholder sig, indtil de måtte beslutte sig til at rejse tilbage til deres hjemlande. Det mener den tidligere formand for Dansk Flygtningehjælp Uffe Stormgaard. Han mener også, at den eneste løsning på situationen med afviste asylsøgere, der sidder i årevis i centrene i stedet for at rejse hjem, er at give en »engangsamnesti«.

15. oktober 2006. "Frihedens Pris. Den hvide bus og bekvemmelighedens stoppesteder." Anita Bay Bundegaard, debat Politiken.
Døden venter på dem i Irak.

11 oktober 2006. "Kirkefolk kæmper for asyl til irakere." Laura Elisabeth Schnabel, Kristeligt Dagblad.
Københavns Stiftsudvalg for Etniske Minoriteter anbefalede i går Folketingets integrationsudvalg at give opholdstilladelse til de 514 afviste irakiske asylansøgere, der har boet op til fem år i asylcentrene

11. oktober 2006 "S: Asylsøgere skal integreres." Jyllandsposten.
Asylansøgere, der samarbejder med de danske myndigheder, skal have lov til at arbejde, de skal have lov til at uddanne sig, deres børn skal have lov til at gå skole, mener socialdemokraterne.

10. oktober 2006 "Asylansøgere: Giv os et liv." Jyllandsposten.
Over 100 asylansøgere fra asylcentrene Sandholm, Kongelunden og Avnstrup demonstrerede tirsdag foran Christiansborg.

7. oktober 2006 “Markant stigning i selvmordsforsøg på asylcentre.” Mette Klingsey og Mikael Børsting, Information.
Stadig flere asylansøgere forsøger at tage deres eget liv. Statistikken for 2006 varsler om en fordobling af problemet. Desperationen vokser blandt beboerne på Røde Kors asylcentre, hvor stadig flere forsøger at tage deres eget liv.

5. oktober 2006 "Der er kun forsoningen tilbage." Leif Bork Hansen, Information.
Præst Leif Bork Hansen taler om bl.a. ""den tiltagende forhånelse af flygtningene i landets asylcentre, hvor landets demokratisk valgte regering benytter sig af love og paragraffer, der påfører i forvejen traumatiserede mennesker, herunder også børnene, yderligere lidelser, for at tvinge dem til at tage hjem til det land, de er flygtet fra."

5 oktober 2006 "Er det fair at sende kosovarerne hjem?" P1, DR.
Debat mellem Jesper Langballe, udlændingeordfører DF og Leif Bork Hansen, præst

2 oktober 2006. "Børn lider på asyl-centrene." Søren Astrup, Politiken.
Hver fjerde beboer på asylcentrene er et barn. Og mange af dem har det svært med flytninger fra center til center, forældrenes psykiske problemer og usikkerheden.

2. oktober 2006 Socialforskningsinstituttet (SFI) publicerer "Livsvilkår for børn med familie på danske asylcentre."
SFI konkluderer bl.a.: "Asylbørn har det svært trods hjælp. Børn på asylcentre lever et liv med stor omskiftelighed. Mange familier flytter fra det ene center til det andet i takt med, at asylsagen behandles. Det giver ikke optimale livsvilkår, selv om asylansøgerbørnene tilbydes de samme forebyggende sundhedsordninger som danske børn.

1. oktober 2006. "Asylbørn lider uret. Leder, Politiken.
Afviste asylansøgere må have ret til at blive." I denne Politiken leder omtales Danmarks behandling af de cirka 800 afviste asyl-ansøgere, som “den største uretfærdighed i det danske samfund.” Det foreslås at Danmark skal følge den svenske model hvor man genbehandlede en række sager, med primært børnefamilier, hvoraf en del har fået asyl.

1. oktober 2006 "Afviste asylansøgere forsvundet." Jyllandsposten.
43 afviste asylansøgere er forsvundet. Nogle er gået under jorden, andre er rejst ud af landet.

20 september 2006. "Færreste antal asylsøgere i 20 år." Politiken.
Strammere asylpolitik i de vestlige lande sammenholdt med bedre forhold i de traditionelle flygtningelande har fået antallet af asylsøgere til at falde markant.

6. september 2006. Røde Kors-chef: Lad de afviste blive. Interview med Jørgen Poulsen i Korshærsbladet, aug/sept 2006.
Rødekors chef Jørgen Poulsen udtaler, at han mener de knap 1.000 afviste asylansøgere skal have en form for amnesti, så de kan få en ny tilværelse: "Min indstilling til politikerne er, at man bør finde en løsning for disse mennesker, som er endt i et ingenmandsland. For det er virkelig ikke fordi de er obsternasige, men fordi de
er så ildestedt."

19. august 2006 "Asylansøgere kan ikke få kontakt til danskere." Mikkel Marienlund, Information.
24-årige Reza Ismaili har i to år forgæves kæmpet for at få kontakt til danskere uden for Sandholmlejrens mure. Nu tilbringer han og syv andre asylansøgere en uge sammen med unge danskere på ølejr på Livø i Limfjorden

19. august 2006 "Grønt lys for tvangs-hjemsendelser." Sten Jensen, Berlingske Tidende.
Helbredserklæringer fra danske læger til afviste asylansøgere fra Kosovo er ikke længere garanti for et forlænget ophold i Danmark. FNs administration i Kosovo har ophævet sine forbehold om at modtage de afviste.

18. august 2006: Offentliggørelse af FN's evaluering af racediskrimination. I pkt. 13. kritiserer Kommissionen Danmark's behandling af asylansøgere, hvor afviste ansøgere ikke har appelmulighed fra Flygtningenævnet, og hvor afviste ansøgere bor mange år i asyllejrene uden mulighed for at deltage socialt og professionelt i samfundet.

11. august 2006. "Den ny intolerance." Stig Dalager, Kroniken, Politiken
Den politiske mistænkeliggørelse af danske statsborgere på flugt fra Libanon var kun, hvad man kunne vente. Men når regeringen på forhånd undergraver en rapport fra en europarådskomité med dansk formand, har Fogh så helt sluppet forbindelsen med de grundlæggende humanistiske værdier?

3. august 2006: 65 afviste asylansøgere fra Iran får nu genoptaget deres afviste asylsager efter fem iranere har sultestrejket halvanden måned på Christiansborg Slotsplads. "Det er fantastisk", siger sognepræst Leif Bork Hansen, der sammen med den tidligere SiD-formand Hardy Hansen har rendt myndighederne og Flygtningenævnet på dørene for at tale iranernes sag.
Sultestrejken blev indledt i juni, da den 37-årige iranske asylsøger Majid Samavi hængte sig i asylcentret i Hanstholm i juni.

1. august 2006: Jesper Langballe, Dansk Folkepartis integrationsordfører er i samråd med Rikke Hvilshøj, da der er 'fare for' at dele af de bevilligede 37 millioner vil gå til pladsforøgelse til afviste asylansøgere. Konklusionen af mødet blev: Der skal ikke gives så meget som én krone til flere kvadratmeter til afviste asylansøgere, der nægter at rejse hjem. Læs mere her.

Slut juli 2006: Tvangshjemsendelse af udvalgte Kosovo familier påbegyndes fra Avnstrup og Sandholm. Typisk vækkes en familie af politiet tidlig morgen, og får 15 minutter at pakke i. Tvangshjemsendelser til Kosovo er nu mulige igen, da UNHCR i juni 2006 publicerede en rapport, hvori der står at minoriteter som Ashkalier såvel som kronisk syge ikke længere behøver beskyttelse af det internationale samfund. Romaer kan fortsat ikke tvangshjemsendes.

15. juli 2006: Der genindføres selvhushold på Avnstrup, dvs at de familier som bor der er begyndt at modtage kostpenge (ca. 33 kr. per voksen per dag) og få mulighed for at lave mad selv. Beboerne i Center Sandholm er fortsat på den såkaldte cafeterie-ordning.

26. juni 2006 "Røde Kors bør sige fra." Uffe Stormgaard, Jyllandsposten
Uffe Stormgaard skriver i denne artikel om hvordan Røde Kors bør sige fra overfor den behandling Danmark tilbyder afviste asyl-ansøgere. Sådan starter artiklen: "DE GULE bygninger ligger smukt solbeskinnet i det danske landskab. Humlebiernes summen blander sig med børnestemmer. Stedet oser af idyl.Og så er det Helvedet selv."

Slutningen af maj 2006: Regeringen har bevilliget 37 millioner kroner til forbedringer af bokvaliteten, børneundervisning, herunder modersmålsundervisning og, længere åbningstider i SFO’erne på asylcentrene.

21. april 2006 "S og R: Giv amnesti til afviste asylansøgere." Lars Nørgaard Pedersen, Jyllands Posten.
For de såkaldte romaer og irakere er situationen uforløst. De radikale og socialdemokraterne er klar til at ændre lovgivningen. (kan kun læses i fulde længde hvis du kan logge ind på jp.)

Se også www.arnehansen.net